Kada potražiti pomoć?

Jesi li ikada imao osjećaj kao da te 𝘀𝘁𝗿𝗮𝗵 onoga što drugi misle o tebi, kao da će te ostali vidjeti kao čudnog, 𝗻𝗲𝘂𝗴𝗼𝗱𝗻𝗼𝗴 ako dođeš na neko druženje ili jednostavno nisi htio otići na predavanje jer se nisi osjećao 𝘂𝗴𝗼𝗱𝗻𝗼 s toliko ljudi oko sebe?


Možda te ponekad, čak bez nekakvog nagovještaja, uhvati neki 𝗼𝗴𝗿𝗼𝗺𝗻𝗶 𝘀𝘁𝗿𝗮𝗵, strah od kojeg imaš osjećaj da će ti se nešto dogoditi, da te steže u prsima i da ne možeš disati. Ogromna 𝗯𝗿𝗶𝗴𝗮 da ćeš se možda srušiti jer si se našao u situaciji u kojoj bi ti se moglo nešto loše dogoditi.

Možda nekad imaš osjećaj kao da bi se 𝗻𝗲š𝘁𝗼 𝗹𝗼š𝗲 moglo dogoditi tvojim bliskima, bilo obitelji ili prijateljima, ako ne dobiješ baš određeni broj bodova na nekom ispitu ili ne ispuniš sve zadatke koje si sam sebi zadao za taj dan.

To su sve stvari koje bi te mogle 𝘂𝗽𝗼𝘇𝗼𝗿𝗶𝘁𝗶 da ti je potrebna 𝘀𝘁𝗿𝘂č𝗻𝗮 𝗽𝗼𝗺𝗼ć.

Naravno, naše mentalno zdravlje nije limitirano samo na probleme povezane s raznim strahovima, možda tebe baš muči to što se često nađeš u situaciji da se 𝗻𝗲 𝗺𝗼ž𝗲š 𝘂𝘀𝘁𝗮𝘁𝗶 𝗶𝘇 𝗸𝗿𝗲𝘃𝗲𝘁𝗮, da 𝗻𝗲𝗺𝗮š 𝗲𝗻𝗲𝗿𝗴𝗶𝗷𝗲 aktivirati se u svom životu i imaš osjećaj kao da polako 𝗴𝘂𝗯𝗶š bliske osobe iz svoje okoline jer si 𝗽𝗿𝗲𝘂𝗺𝗼𝗿𝗮𝗻 ili ž𝗮𝗹𝗼𝘀𝘁𝗮𝗻 da održiš te odnose.

Jesi li ikad primijetio da se nekoliko mjeseci osjećaš 𝗳𝗮𝗻𝘁𝗮𝘀𝘁𝗶č𝗻𝗼, kao da ti nitko ne može stati na kraj, a zatim opet padneš u kolotečinu svakodnevnog života koja te 𝘇𝗮𝗺𝗮𝗿𝗮 𝗶 𝗿𝗮𝘀𝘁𝘂ž𝘂𝗷𝗲, kao da si u rupi bez dna?

Jesi li se ikad pogledao u ogledalo i vidio nekog koga misliš da 𝗻𝗶𝘁𝗸𝗼 𝗻𝗲 𝗺𝗼ž𝗲 𝘃𝗼𝗹𝗷𝗲𝘁𝗶 𝘇𝗯𝗼𝗴 𝗻𝗮č𝗶𝗻𝗮 𝗻𝗮 𝗸𝗼𝗷𝗶 𝗶𝘇𝗴𝗹𝗲𝗱𝗮? Pitao se trebaš li smršavjeti i zbog toga preskakao obroke, nekad danima za redom, ili možda kompletno obratno, pitao se zašto jedeš toliko kada dođu ispiti ili neke druge stresne situacije iz tvoje svakodnevnice bez da se zapravo možeš zaustaviti.

Nažalost u našem modernom svijetu nitko nije pošteđen potencijalnih problema koji nas mogu proganjati iznutra. Poanta je da te 𝗻𝗲 𝗯𝘂𝗱𝗲 𝘀𝘁𝗿𝗮𝗵 obratiti se nekome čim se prvi put upitaš „trebam li se ovako osjećati?"



[IZVOR]: https://www.mhanational.org/finding-help-when-get-it-and-where-go



Primjedbe

Popularni postovi